🎒 7 trin til succes med din rygsæk – trin for trin 🎒

Jeg har lavet en lille guide til dig, om hvordan du indstiller og pakker din rygsæk korrekt inden du skal på tur, da dette oftest kan være svært at få indstillet den helt rigtigt. 
– Men jeg lover dig, det er en kæmpe lettelse, når det er gjort, da tasken derefter 
vil føles meget lettere. 😉

I denne guide hjælper jeg dig, med at indstille og pakke din rygsæk helt rigtig. 
En korrekt tilpasset rygsæk kan være det der gør forskellen, om turen bliver en succes eller fiasko. 
Sidder rygsækken ikke som den skal, eller er vægten fordelt forkert, så kan det føles som om at tasken vejer 100 kg.

Er længden på tasken mellem skulder og hofte for lang eller kort vil rygsækken 
belaste din ryg og den vil derved ikke være komfortabel at have på, hvilket kan medføre du får ondt i ryggen af at gå med tasken. 

Med den helt rigtige indstilling og opdeling af grejet der skal med på tur, vil jeg gerne hjælpe dig, med at få den perfekte tur, hvor tasken ikke skal være den del der driller dig. 😊

Jeg har i denne guide, lavet en grundliggende trin for trin guide som hjælper dig, med at indstille og pakke din task helt rigtigt. 
Denne guide tager som udgangspunkt i alle ture og forskellige tasker der findes 
på markedet. Det kan derfor være, at din taske ikke lige har alle indstillingsmuligheder som beskrevet her under. 

Bare rolig, du kan stadig få en god tur, selvom din taske ikke har alle de stropper og elastikker som kan stilles på nye tasker.

Køber du en ny taske, er det vigtig, at du får indstillet alle de funktioner den har helt rigtigt.

Vi starter ud med det, der er ens for alle. 😊

Indstilling:
Følg disse anvisninger for at sikre dig en komfortabel og præcis tilpasning af rygsækken til din næste tur.
Når du laver denne indstilling, kan det være en god ide, at få hjælp af en, da hjælperen kan assistere første gang, du skal igennem nedenstående punkter.


▪ 1: Tag rygsækken på.

Løsne alle stropper og remme, for at kunne tilpasse rygsækken efterfølgende, ved at løsne det hele får du indstillet alt korrekt ind inden brug.

▪ 2: Find hoften.
Find med hænderne “Iliac crest” den øverste del af hoften, der hvor dine hænder kan hvile på hofteskålen. Spænd hoftebæltet ind så denne del hviler på knoglen/hoften. 
Stram remmen ind på hoftebæltet (dette kan være en eller to spænder), og fordel trykket så spænden sidder til, og kan bære tasken, uden at glide ned.

▪ 3: Skulderremmen støtter.
Juster nu længden på skulderremmen til, ved at trække i bunden af skulderremmene. De skal indstilles, så du kan mærke at begge remme hænger let på skulderen. 
Her skal du være opmærksom på, ikke at stramme for kraftigt, da det vil fjerne vægtfordelingen fra hoftebeltet, og belastningen på skuldrene vil blive for tung, da du derved kommer til at bære vægten på skuldrene. 
Ca 2/3 dele af vægten skal være på hoften og den sidste 1/3 på skulderne

▪ 4: Styre vægten.
På toppen af skulderstroppen er der to stropper, de bruges til at stabilisere og styre vægten øverst i rygsækken. 
Træk let i stropperne, så du kan mærke rygsækken ramme mod skuldrene. Her er det vigtigt, at trykket ikke bliver så kraftigt, at det presser remmene foran og ind mod brystet.

▪ 5: Få styr på livet.
På siden af hoftebæltet sidder der kompressionsremme. Disse hjælper med til at styre rygsækken, så den bliver mere stabil, og bliver holdt på plads.
Spænd stropperne ind, så du kan mærke at tasken bliver mere stabil, så får du nemlig styr på tasken, og undgår der opstår svingningerne.
Nu skulle tasken gerne forbliver på sin plads. 
Denne indstilling råder jeg dig til kun at indstille løbende, hvis du vandre i meget ujævn terræn.

▪ 6: Ikke kvæl brystet.
På fronten af skulderstopperne sidder der et spænde, som hjælper med at holde skulderstroppen inde, da disse godt kan glide ned, når du går.
Klik brystspændet sammen og stram remmen så langt ind, at elastikken ikke begynder at udvide sig, da elastikken er med til at udvide sig og give plads, når du skyder brystet frem.
Stramme ikke dette spænde for stramt over brystet da dette kan føles ubehageligt at gå med.


Vægtfordeling:

Når du pakker din taske, er det vigtigt, at du får fordelt vægten så tæt ind på kroppen så muligt, og de lette ting så langt væk fra kroppen. 
Det kan f.eks være den tunge sovepose skal være helt ind mod kroppen, hvor den lette regnjakke godt kan være i en af yderlommerne, da den jo også skal være nem at komme til.

Nu håber jeg du kan bruge denne guide, til at få indstillet din taske helt rigtigt 😉